2010. április 13., kedd

Vád és gyász

Vádolom Orbán Viktort a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnökét  bűnrészességgel és bűnpártolással a Magyar Köztársaság alkotmányos  rendje elleni lázadásban.
Bünteto Törvénykönyv - Lázadás
140. § (1) Aki olyan tömegzavargásban vesz részt, amelynek közvetlen célja, hogy
a) az Országgyulést,
b) a köztársasági elnököt,
c) a Legfelsobb Bíróságot,
d) a Kormányt
alkotmányos jogköre gyakorlásában eroszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, vagy intézkedésre kényszerítse, buntettet követ el, és két évtol nyolc évig terjedo; a tömegzavargás szervezoje vagy vezetoje öt évtol tizenöt évig terjedo szabadságvesztéssel büntetendo.
(2) Aki lázadásra irányuló elokészületet követ el, buntett miatt egy évtol öt évig terjedo szabadságvesztéssel büntetendo.
(3) Nem büntetendo lázadás miatt az a résztvevo, aki a tömegzavargást önként vagy a hatóság felhívására az eroszakos cselekmények megkezdése előtt elhagyja.

A buncselekmény jogi tárgya a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje.
A cselekmény passzív alanyai és így a buncselekmény tárgya: az Országgyulés, a köztársasági elnök, a Legfelsobb Bíróság és a kormány.
A lázadás azonban nem az egyes fontosabb funkciót betölto személyek (közjogi méltóságok, politikusok) ellen irányul, hanem az általuk vezetett, vagy általuk képviselt szervezetek ellen.

A lázadás elkövetési magatartása a passzív alanyok ellen irányuló tömegzavargásban való részvétel, annak szervezése és vezetése.

A törvényi tényállás szerint a tömegzavargás közvetlen célja az, hogy a passzív alanyokat az alkotmányos jogkörük gyakorlásában akadályozza vagy intézkedésre kényszerítse. A bűncselekmény célja azonos a bűncselekmény irányultságával. Kilépve az elkövetok szubjektumából tárgyiasul és kívülállóknak megmutatja a tömegzavargás irányultságát.
 
KÖSZÖNÖM MATALIN SÁNDOR BARÁTOMNAK, AKI EZT MÁR RÉG MEGÍRTA....

Nincsenek megjegyzések: